FIGYELEM!
Új típusú nyírógépek vásárlásával kapcsolatos információk. Tovább...

Figyelmeztetés új nyírógépek vásárlásához

Több ügyfelünk jelezte az utóbbi időben (2014. május), hogy az új fejlesztésű 50 Wattos Moser, és az új három sebességes Oster gép használatakor már az első 1-2 percben felforrósodnak a nyírógépfejek.

A probléma a következő:

A régi, jól bevált Moser Max 45-ből indulunk ki. Ez a gép két sebességes. Lassú fordulaton (I. sebesség) a nyírógépfej rezgésszáma 2400 percenként, gyors fordulaton (II. sebesség) ez a rezgésszám 3000 percenként. Tehát itt nem a motor fordulatszámáról van szó, hanem a nyírógépfej felső pengéjének kitéréséről jobbra-balra. Alacsony fordulaton 2400-szor tér ki a felső penge percenként (tehát másodpercenként (!) 40-szer).

Az új fejlesztésű, 50 Wattos Moser gép egy sebességes. Viszont ez az egy sebesség gyorsabb, mint a régi gép gyors fokozata. Ez a gép percenként 3300-szor téríti ki a felső pengét. Ugyanez a helyzet a három sebességes Oster gép esetében is.

Ha két felület súrlódik egymáson, akkor melegednek. Ezért kell nyírás közben olajozni, illetve Clipper Sray-vel hűteni a fejet. Az új gépek fordulatszámánál ez a hűtés viszont kevésnek bizonyul. Az Andis gyártócég a weboldalán felhívja a figyelmet, hogy a többsebességű gépek gyors fokozatát csak a végső kialakításhoz, rövid időre használjuk. Ezzel szemben az új fejlesztésű gépek alacsony fokozata is gyorsabb, mint a régi gépek gyors fokozata. Ezek az új gépek szinte szó szerint "megsütik a fejeket". Azok felforrósodnak, beragadnak. Rosszabb esetben égési sérülést okoznak az állatnak.

Javaslat:

Ezért azt javasoljuk, hogy nyírógép vásárlása esetén feltétlenül tájékozódjanak a gép nyírógépfej mozgatási sebességéről, és olyan gépet válasszanak, ahol van 2400-2500 rezgésszám körüli fokozat (tehát nem motor fordulatszám)!

Másik lehetőség az, hogy az ilyen gépeken lehetőség szerint használjanak kerámia felső pengés fejeket, mert ezek a fejek kevésbé melegednek!

Bezár 


FIGYELEM!


NYÍRÓGÉPFEJEK ÉLEZÉSE MEGSZÜNT,


ÜZLETÜNK ZÁRVA TART!

© Nyírógépfej élezés Budapest XIV. Látogatók: 170096. Utolsó megtekintés: 2023-02-05 07:32. Készítette: B.Gy. ** Bodri-Fodri Kutyakozmetika **